Csirkemájas rizs
ez egy nagyon jó kis egytálétel, persze nem diétázós!
Felteszek főni 2 zacskó gyorsrizst, ahogy a dobozon írva van, amig megfő 2 nagy fej vöröshagymát sertészsíron megdinsztelek és belerakok 40 dkg kis darabokra vagdalt csirkemájat, nagylángon pirítgatom amig megpuhul ez kb 5-8perc, kevés vizet is öntök néha alá, hogy le ne égjen, beleszórok 1 kiskanál feketeborsot és száritott petrezselyemlevelet, 1-1 kocka paprikás és fokhagymás "ízbombát", mikor már a színe kicsit barnás lesz megsózom.
Az összes májat a rizzsel összekavarom, a zsírjából csak annyit teszek bele, hogy ne legyen tocsogós, valamilyen savanyúsággal (pl. káposztával töltött paprika) tálalom.
Ha ebédre készítem leves helyett gyümölcslevet adok elébe.