Emerencia Blogja

Emerencia Blogja

kiflik, piték, kalácsok

2007. október 17. - emce
kókusz csók:


Almás pite

1/2 kg lisztet elmorzsolok 25 dkg Ramaval  /lehet fele zsír, akkor porhanyósabb a tészta/, kevés sóval, 3 ek cukorral és a 1.5 dl cukrozott tejben felfuttatott 3 dkg élesztővel, 2-3 tojássárgával nagyon jól összedolgozom. Ha kemény lenne lehet bele tenni tejfölt.
2 lapot nyújtok, az első lapot a tepsiben megkenem vékonyan baracklekvárral, megszórom kevés zsemlemorzsával, ráteszem az 1 kg reszelt almát (mikróban párolom izlés szerint cukorral, fahéjjal) ráteszem a másik lapot, tojással megkenem (a tojásba 1 mk.cukrot teszek) villával megszurkálom és közepesen meleg sütőben 40-45 percig sütöm.
Ha van  egy kis darált dióm akkor azt az almára szórom, felszivja az almalevet ha a morzsa ezt nem tenné meg. ha langyosra hült felszeletelem.  A tepsit  ki kell vajazni és lisztezni.


Csodakifli
 

30 dkg liszt, 18 dkg margarin, 1kk só, 3 kanál porcukor.

Ezeket jól elmorzsolom, 3 dkg élesztőt felfuttatok 1 dl tejben, ezzel a tésztát jól kidolgozom, és késfok vastagra nyújtom, nagy szaggatóval (bögrével) kiszaggatom, lekvárt teszek bele és összetekerem, kifliformára hajtva belerakom a tepsibe.

2 órát pihen , utána tojással megkenem, dióval és kristálycukorral megszórom. 250 C°-on sütöm.


A bejegyzés trackback címe:

https://emerencia.blog.hu/api/trackback/id/tr38199090

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása